Mesaĝo en la nederlanda

El UEA-vikio
Iri al: navigado, serĉi

PPS. Het digitaal veeltalig platform van de Conferentie over de toekomst van Europa heeft onlangs zijn officieel rapport gepubliceerd over de resultaten van de raadpleging van de EU burgers. Het is te vinden op https://futureu.europa.eu/pages/reporting?locale=nl.


Dat is een buitengewone oefening geweest van directe democratie. Het populairste voorstel op gebied van de opvoeding (p. 117) is https://futureu.europa.eu/pages/reporting?locale=nl The EU needs improved language learning (europa.eu) [De EU heeft een betere manier nodig om talen te leren]. Dit voorstel stond bij de eerste vijf uit de ruim 16000 die ingezonden werden door de burgers, die deelnamen aan de Conferentie en is het populairste op het gebied van de opvoeding. Het stelt voor het leren van talen in het algemeen te verbeteren door een korte cursus Esperanto als propedeutisch middel te gebruiken om het leren van de EU talen te bevorderen. Het vernieuwende element is dat deze cursus gedurende twee jaar onderwezen werd in drie landen van de EU door vijf professionele leerkrachten, die geen Esperanto spreken, na slechts één week speciale vorming. Deze methode werd ontwikkeld en getest in een Europees project, gefinancierd door Erasmus+. Klik hier voor meer details: https://mallonge.net/mla.

Ik vraag uw actieve steun bij de voltallige discussie van de Conferentie om te garanderen dat dit vernieuwend en geslaagd voorstel, gestemd door de burgers van de EU zou aangeraden worden voor een grondiger onderzoek en een eventuele lancering als pilootproject door alle ministeries van nationale opvoeding van de EU. U bent een van de vertegenwoordigers van de EU, gelieve een stem te geven aan de EU burgers door dit belangrijke voorstel van uw kiezers te steunen voor de toekomst van Europa. Dank U zeer